divendres, 27 de març del 2015

XERESA LIQUIDA EL PRESSUPOST DE 2014 AMB RESULTAT POSITIU.

A la sessió plenària de dijous 26 de març, es va donar compter de la liquidació del pressupost 2014, que ha tancat amb un romanent positiu i passant d’un deute del 99.57% a un 83.34%.
Durant la sessió celebrada ahir dijous, es va donar compter al Plenari de l'Ajuntament l´aprovació de la liquidació del pressupost de l´exercici 2014. Es tracta d´una liquidació que ha tancat amb un resultat pressupostari positiu de 221.949,39 € i amb un  romanent  de tresoreria també  positiu de 110.195,11 €.
Per part dels grups de l’oposició. PP i PSOE, no es va fer cap intervenció com ve sent habitual en tota la legislatura. La resta de magnituds pressupostàries (estalvi net i estabilitat pressupostària) també han donat el seu resultat positiu, i a més es compleix amb totes les ràtios marcats per la legislació.  Concertament , la ràtio l´endeudament municipal a l´inici de 2014,  és d´un 83,34% dels recursos per operacions corrents liquidades en l´exercici, i en conseqüència dins del límit del 110% que estableix la Llei Reguladora d´Hisendes Locals. La qual cosa evidencia la senda de reducció de deute financer que seguix l´Ajuntament de Xeresa, ja que al final del 2013  el deute bancari a llarg termini es situava en un 99,57%. En aquest sentit, cal destacar que la liquidació positiva de l´exercici 2014 reflecteix una baixada del deute, mantenint en tot moment els serveis públics del municipi i incrementant la despesa destinada al foment de l´ocupació (majors contractacions gràcies als programes d´ocupació: paro agrari, salari jove, taller d´ocupació, borsa de treball d´operaris diversos…) i el reforçament dels serveis socials i la promoció económica del nostre poble.
D´altra banda cal subratllar que l´Ajuntament ha complit els objectius en el pla econòmic en vigor. Això ha contribuït, no sols la política de contenció del gasto que ha seguit el Govern, sinó també el bon comportament dels ingresos corrents que han registrat un increment del 9,50% respecte a l´exercici 2013, com a consequència de la gestió tributària realitzada per l´Ajuntament, sense incrementar la càrrega tributària individual dels nostres veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada