dissabte, 7 de març del 2015

Cau el sostre de l'antiga duana de Xeresa després de tallar uns lladres els pilars.

La enorme cubierta de la vieja aduana de Xeresa, ya en el suelo. :: alba llopis
Cinc lladres procedents de Burjassot es van desplaçar dijous al matí amb una furgoneta blanca i un petit camió fins a Xeresa disposats a desvalisar la vella duana, que porta més de 25 anys abandonada. La seva idea era portar-se un bon botí de ferro per, posteriorment, vendre-ho. Un veí de la veïna localitat de Xeraco, que passava per allí al voltant de les deu del matí, va ser qui va donar la veu d'alarma a les forces de seguretat. Aquestes van procedir immediatament a la detenció dels cinc individus. El testimoni va veure com aquests, d'edats compreses entre vint i cinquanta anys, estaven tallant els pilars de ferro del porxo de la infraestructura. Així mateix, va vore com s'apartaven corrent cap a l'interior del recinte a mesura que anaven segant les columnes per evitar que les grans plaques de la coberta es desplomessin sobre ells. El ciutadà va avisar a la Policia Local de Xeresa, que es va personar en el lloc. En comprovar que estaven sostraient el material i veure com estaven destrossant el recinte, van arrestar als lladres. Els efectius els van instar a retornar el sostret, que ja ho tenien preparat damunt del camió. Els agents van donar avís a la Guàrdia Civil de Xeresa, que és el cos competent en aquests casos, i a les 14.30 hores van quedar en llibertat.

Els ferrovellers portaven un bufador elèctric per tallar ferro en grans proporcions. Van arribar a tallar tres grans pilars, la qual cosa va ocasionar que bona part de la coberta caigués a terra. Es van desplomar uns seixanta metres de sostre dels 300 que posseeix el recinte. L'antiga duana pertany a una associació de comerciants de taronja de la comarca de la Safor. Es va construir en els anys 70 en el terme de Xeresa, però molt propera al polígon industrial de Xeraco. En aquella època estava en ple auge.

Projecte d'enderrocament
Dóna la casualitat que els propietaris van presentar recentment davant l'ajuntament un projecte d'enderrocament que el consistori va autoritzar, segons va explicar ahir l'alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis. Arran d'aquest succés, el primer edil va instar als amos al fet que escometessin l'enderrocament de manera urgent per evitar qualsevol risc, ja que segons va afegir, «en aquests moments, a algú li pot caure damunt la coberta de ferro». Els efectius policials van barrar el recinte per impedir el seu accés i ja estan preparant el desmuntatge. Fa quatre anys, uns lladres van robar la bàscula de ferro per a camions.
www.lasprovincias.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada