dimecres, 4 de març del 2015

Els ex treballadors de GandiaTV reclamen mitjans públics contra el monopoli comunicatiu de Grupo Radio Gandia.

gtvsi_rtvvnoestanca_091113
La tensa situació que es viu a Gandia arrel del darrer cara a cara entre l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró, i la candidata socialista a l’alcaldia, Diana Morant, que va ser monopolitzat per un únic grup de comunicació ha posat de nou a sobre de la taula la qüestió de la llibertat informativa i del paper que hi juguen al respecte els mitjans de comunicació públics. I és que a les diferents postures i opinions recollides en els últims dies, hui s’ha sumat la del col·lectiu GandiaTV Si, format per ex treballadors de la televisió pública de la ciutat, que han volgut posicionar-se en contra del que consideren un “monopoli comunicatiu” que es viu a la ciutat i que es fruit, segons afirmen en un comunicat, d’un poder polític que és incapaç “de defensar el dret a la informació i la llibertat d’expressió dels ciutadans” i que a més, es presta a “col·laborar amb l’actual poder mediàtic”. Des del col·lectiu han volgut mostrar la seua solidaritat amb els mitjans de comunicació exclosos del debat públic i han reiterat el que, segons afirmen, es tracta d’un  “tracte de favor cap a eixe grup empresarial”. De fet, des del col·lectiu han advertit que estan atents a la renovació del conveni firmat entre l’Ajuntament i les televisions privades, que s’hauria d’haver produït a principis d’any i han volgut recordar que quan l’acord es va signar fa tres anys va haver de ser el propi col·lectiu qui ho denunciara publicament.

Demanen als partits de l’oposició municipal que controlen aquest asumpte per tal d’evitar afavorir als mateixos de sempre. Per això, des de GandiaTV Si han fet una crida als diferents partits, que es troben immersos en la redacció del seu programa electoral, per a que analitzen i valoren la conveniència de comptar amb mitjans públics de comunicació,d esprés que l’aposta feta en aquesta legislatura, segons afirmen, s’haja demostrat “cara, informativament monolítica i qualitativament vergonyosa”.
Sentència pendent
Els ex treballadors de la televisió pública han aprofitat per a recordar que l’Ajuntament encara deu les indemnitzacions decretades pel jutge a propòsit del seu acomiadament improcedent i que havieen de recaure en l’empresa pública Iniciatives de Comunicació. Des del col·lectiu han criticat el tracte desigual del Govern, que es fa càrrec de de la sentència que condemna a una empresa privada per l’acomiadament de les treballadores de l’escoleta de Santa Ana, mentre que encara no ha fet efectives unes indemnitzacions decretades en 2013 i que són fermes des del moment en què no han estat recorregudes per cap de les parts.
Amb aquest comunicat, estos colegues es situén al costat de la llibertad de premsa i en contra del monopoli del Grupo Radio Gandia.
www.saforinformatiu.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada