dimarts, 17 de març del 2015

Xeraco es consolida com un dels municipis més segurs del seu entorn.

xeraco seguretat
Xeraco va celebrar la setmana passada la seva Junta Local de Seguretat en la qual, sota la presidència del primer edil, Francesc Serralta, es van donar cita els representants de la Delegació de Govern, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil, juntament amb l'Oficial de la Policia Local de Xeraco. La cita va servir per posar en relleu, segons les dades de la Guàrdia Civil, que el nombre de delictes per furts i robatoris en el municipi tendeixen a estabilitzar-se després d'haver registrat una baixada de fins a un 50 per cent des de 2012. Aquesta dada, al costat de l'augment en l'índex d'esclariment de tals delictes, situa a Xeraco i voltants en un dels nivells més baixos de criminalitat de la província. Però el mèrit no és solament policial, ja que l'alcalde va comunicar als assistents que s'ha fet una gran labor informativa i preventiva perquè els agricultors minimitzin la presència d'elements susceptibles de substracció, com a coure o gas-oil, a les zones rurals i instal·lacions de reg, on aquests delictes i actes vandàlics eren més freqüents.

Pel que fa a violència domèstica i de gènere registrades en el municipi, on es van arribar a comptabilitzar fins a 14 denúncies en 2013,La Junta va explicar que el passat any solament es van donar 10 casos i només un va ser considerat per les instàncies judicials d'alt risc. També en aquest apartat l'Ajuntament ha jugat un paper determinant, incrementant la labor preventiva. En aquest sentit s'han organitzat xerrades, conferències i actes on es tracten problemes com el "bulling" o "ciberbulling" dirigits sobretot a adolescents. Per part de Delegació de Govern es va instar a adherir-se als mecanismes estandarditzats amb els quals ja explica Guàrdia Civil i Policia Nacional per ajudar i millorar el sistema de seguiment integral actiu amb les víctimes. 
Falles i estiu 2015
D'altra banda i donada la proximitat de les festivitats falleres es va dissenyar el servei preventiu per als propers dies 17, 18 i 19 de març. L'alcalde va insistir també en la necessitat d'incrementar major vigilància en zones de platja i párquing de Renfe donat l'increment de veïns i usuaris d'altres comarques que es desplacen a Xeraco amb motiu de les festivitats falleres. La reunió també va servir per establir criteris generals de gestió policial per al proper estiu 2015. Per això i d'acord amb la voluntat política del consistori, es busca millorar en qualitat turística, garantint una major eficiència i seguretat en els serveis públics com així es va reflectir en 2014, amb una disminució substancial de denúncies i queixes de veïns per sorolls i aglomeracions. Prestar major informació i atenció als visitants, augmentar el control sobre els nivells de contaminació acústica en espais com les terrasses o els quiosquets; exercir un major control sobre la venda ambulant, o evitar al màxim la proliferació de “botellons”, són alguns dels objectius que s'ha marcat la polcicía.
www.saforinformatiu.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada