dimarts, 31 de març del 2015

Gandia cedeix l'edifici de correus a la Universitat Catòlica.

La Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir obrirà la seua seu a Gandia al setembre de 2017. Així s'ha confirmat durant la signatura del conveni de col•laboració entre la Universitat i l'Ajuntament de Gandia, un compromís ferm per a la instauració en la ciutat ducal de la Universitat Catòlica que millorarà i completarà l'oferta docent universitària existent a Gandia, oferint a la població estudiantil el màxim de facilitats i garanties que permeten iniciar i culminar a Gandia els estudis universitaris amb major comoditat per la proximitat que suposa el centre.
 
En concret, s’impartiran les següents titulacions: Dret, ADE, Economia, Magisteri i Infermeria, encara que, com s'ha assenyalat en la roda de premsa, es podran anar introduint noves titulacions, en funció de noves demandes i les necessitats del mercat laboral.
L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, el rector i el secretari general de la Universitat, José Alfredo Peris i Antonio José Orero, respectivament, han formalitzat el conveni amb el qual es posa fi a intenses reunions de treball des de principis de legislatura. La seu ocuparà l'antic edifici de Correus situat en la plaça Rei Jaume I, que serà cedit per l'Ajuntament per un termini de 20 anys mitjançant el procediment d'adjudicació directa i amb la possibilitat d'ampliar-se aquest termini. A canvi de la cessió, la Universitat Catòlica pagarà un cànon anual que, en lloc d'anar directament a l'Ajuntament, es lliurarà a l'empresa encarregada de realitzar les obres necessàries en l'immoble per a destinar-ho a la docència universitària i que ascendeixen als 3 o 3’5 milions d'euros. Com ha assenyalat l'Alcalde, “hem optat per aquesta operació perquè es tracta d'una fórmula còmoda i, així, els diners del cànon que pague la Universitat es destinarà a pagar les obres”. El temps de cessió de l'edifici és suficient per a pagar estes obres. Aquesta operació és semblant a la quel s'aplica en el párquing en altura en el barri de Corea.
El Rector de la Universitat Catòlica ha donat les gràcies a l'alcalde de Gandia “per la seua perseverança per a superar els obstacles” i també ha agraït el suport rebut per la societat gandiana en general. A més de millorar l'activitat docent universitària a Gandia, tal com ha indicat el rector, “es facilitarà l'estudi universitari als joves de la ciutat, de la Safor i de comarques limítrofes, sense necessitat de desplaçar-se”, donada la proximitat que suposa el nou centre. Aspecte que també ha assenyalat l'alcalde: “amb la implantació de la Universitat Catòlica a Gandia se solucionarà el problema econòmic de moltes famílies que no poden afrontar la despesa que suposa el desplaçament i el lloguer d'habitatge”. En aquest sentit, la ciutat de Gandia es veurà beneficiada amb el moviment que comportarà la nova seu universitària en ple centre.
Arrancarà amb una oferta d'entre 1.000 i 1.500 places, amb la voluntat d'anar ampliant-les. El Rector ha assenyalat que amb les titulacions oferides s'abasten tres àmbits importants per al desenvolupament i creixement d'un territori: la cultura de l’empreniment, de l'educació i de la salut. “La ubicació de Gandia és propícia per a dur a terme el nostre pla d'innovació educativa i aconseguir una formació de qualitat”, ha afegit el rector.
L'alcalde ha parlat d' “un gran assoliment en l'àmbit educatiu per als temps que corren”, i ha afegit que “el Govern ha anat complint en qüestió educativa”. Ha recordat que en aquesta legislatura s'ha abordat el manteniment de tots els col•legis, en breu es posarà en marxa el col•legi internacional, s'ha remodelat el CEIP Sant Francesc de Borja, està en marxa la millora del CEIP Cervantes, s’ha donat ubicació definitiva a la Universitat de València, i ara es porta la Universitat Catòlica.
Compromís critica que es "regale" l'edifici
El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament de Gandia ha mostrat hui la seua sorpresa per l'anunci de l'alcalde de Gandia, Arturo Torró, de signar un conveni amb la Universitat Catòlica per a cedir-li l'edifici de l'antic Correus, a la plaça rei En Jaume I de Gandia. Per a la portaveu, Lorena Milvaques, resulta curiós que el PP anuncie aquest acord a poques setmanes de les eleccions, a l'igual que va fer el PSOE fa quatre anys.
Milvaques ha recordat que l'immoble compta amb informes tècnics que alerten de problemes estructurals que impossibiliten la seua ocupació. "No entenem l'obsessió malaltissa de la dreta d'aquesta ciutat per regalar edificis públics, que són de tota a la ciutadania, a empreses privades. Si algunes universitats s'haurien de beneficiar d'aquestes o altres instal·lacions haurien de ser les públiques valencianes, que garanteixen el servei a tota la ciutadania, no a uns pocs privilegiats".
Des de Compromís asseguren que no estan en contra que la Universitat Catòlica s'instal·le a la nostra ciutat, "però que es pague els terrenys on vol ubicar-se, com qualsevol altra empresa privada".
www.diariserpis.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada