dimarts, 10 de març del 2015

El govern de Gandia inicia les obres del Parc de Sant Pere davant l'oposició de "Salvem el Parc".


De manera sorprenent i sense avís previ el govern municipal de Gandia va iniciar ahír de matí les obres de remodelació del Parc de Sant Pere. I tot això després de la manifestació de protesta convocada aquest passat dissabte per l´Associació "Salvem el Parc de Sant Pere”. Des de primera hora del matí s'estenia la notícia a través de les xarxes socials posteriorment confirmada amb el govern de la ciutat. Els veïns que es trobaven amb les portes tancades del parc, començaven a mobilitzar-se i a preguntar als operaris i agents desplaçats a la zona quin era l'actuació concreta que s'anava a fer aquest matí. Membres de l´Associació "Salvem el Parc de Sant Pere" asseguraven a Radio Gandia SER la seva intenció d'acudir als jutjats de València per intentar paralitzar les actuacions. Entre altres arguments, des de l'entitat asseguren que no han tingut la possibilitat de presentar al·legacions al projecte final per que no han tingut accés a l'expedient administratiu de l'actuació. Luis Escobar, tresorer de l'associació, assenyalava a Radio Gandia SER que aquesta arrencada de les obres del parc, sense previ avís, entrava dins de les possibilitats “donat el tarannà de l'alcalde”. Amb l'arrencada de les obres, diversos membres de “Salvem” s'han desplaçat aquest matí al Parc de Sant Pere, alguns d'ells fins i tot han saltat la tanca i s'han concertat amb la intenció de no permetre l'inici de les actuacions. I recolzant a aquestes persones es trobaven també polítics com la portaveu de Compromís per Gandia, Lorena Milvaques, qui assegurava que no anaven a deixar que entraren les màquines en el recinte. Des del PSOE, la candidata socialista a l'alcaldia de Gandia, Diana Morant, ha assenyalat que aquesta acció d'iniciar les obres del parc és un exemple més del tarannà “autoritari” d'Arturo Torró i anuncia que el PSOE es personarà també en els jutjats per intentar paralitzar les obres.

Des d'Esquerra Unida de Gandia qualifiquen l'actitud del govern presidit per Arturo Torró de “prepotent i despòtic” i afirmen en un comunicat que amb aquest gest el “alcalde demostra una vegada més la seva intolerància i la seva falta d'actitud democràtica”. Les obres del Parc de Sant Pere han començat en la seva primera fase. Segons fonts del govern municipal, aquest matí estava previst que els operaris realitzessin la recollida del mobiliari dels accessos principals (bancs i papereres), que són les zones on es va a actuar en aquesta arrencada de les obres. Segons fonts del govern local la primera fase de les actuacions va a durar un mes i mig, va a consistir en millora de la jardineria i dels vials, i la pavimentació de les dues entrades principals, la del carrer Sant Pere i la del carrer Gregori Maians. El president de la Junta de Districte de Rois de Corella, Guillermo Barber, ha assenyalat a aquesta emissora que el govern no va a rebaixar cap lloma ni va a tallar cap arbre del parc. Barber també ha tildat de manipuladors als partits que han vingut recolzant a “Salvem el Parc de Sant Pere” i els ha acusat d'intentar crear a la ciutat una espècie de polèmica similar al de barri burgalès de Gamonal per un projecte municipal que els veïns d'aquesta ciutat castellana van paralitzar.
Al marge de polèmiques, des del govern local posen en relleu que es va a posar els materials que van triar els representants veïnals en les reunions que van mantenir amb els responsables municipals i tècnics, en aquest cas un tipus de rajola de color sorra. En aquesta primera fase de la remodelació del parc també es van a obrir dues vies d'entrada més, una que en el carrer Ciutat de Barcelona i una altra en el lateral perpendicular al carrer Damià Forment. El govern municipal assegura que des del divendres té a les seves mans un informe de la Generalitat on es confirma que les actuacions que es van iniciar ahir de matí no van a afectar a les aus de la zona. Barber no troba gens sorprenent que el govern hagi iniciat les actuacions sense previ avís.
D'altra banda, l'alcalde ha volgut subratllar que la immensa majoria dels quals està protestant no són veïns del parc, i assegura que el projecte anirà avant.
www.radiogandia.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada