dijous, 11 de setembre del 2014

Xeraco modernitza el seu Pla de Prevenció de pluges.

[Img #15276]
L'Alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, es va reunir a principis de setmana per coordinar un pla d'actuació en cas d'una possible emergència per pluges torrencials, en la qual han participat la policia local, el responsable de serveis de l'Ajuntament i els representants de les empreses que tenen la gestió integral del Servei d'Aigua a Xeraco i Platja. L'Alcalde va posar al corrent als assistents les noves actuacions que s'han dut a terme des de l'última situació de pluja torrencial que es va donar a l'agost de 2012: es van realitzar unes obres de millora de pluvials a la Zona Sud de la Platja a la tardor de 2012, se sol·licita a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a realitzar neteja en barrancs i sèquies de les quals és responsable.

També s'ha instat als responsables de les estacions de bombeig i infraestructures a tenir-les en perfectes condicions perquè en cas d'una emergència poder respondre en tota l'efectivitat possible. Sobretot es va concretar el procediment per posar-se el contacte els diferents cossos que actuaran en cas que emergència per no saturar o repetir les trucades d'emergència i ser més efectiva la coordinació entre ells. Un altre punt que ajuda a estar previnguts són les dades de l'estació meteorològica instal·lades al propi Ajuntament amb una antelació de dues hores a l'esdeveniment meteorològic, la qual cosa facilita enormement el treball i la seguretat. L'alcalde va concloure la reunió afegint “Resultarà molt necessari situar el llindar a partir de com podem considerar que la quantitat d'aigua ploguda és inadmissible per al nostre sistema”. 
També va recalcar que és necessari veure quan temps es pot buidar la xarxa en cas d'inundacions puntuals. Es tracta de comptar amb dades fiables i de modelitzar paràmetres; treball que han de fer els tècnics i que servirà per a futures situacions de pluges.
www.gentedelasafor.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada