dissabte, 13 de setembre del 2014

Indignació de la comunitat educativa de la Safor davant la "insensibilitat" de la Conselleria per la situació que viuen a les aules.


Les altes temperatures segueixen sent notícia encara que para avui ja s'anuncia una baixada moderada. Ahir la nostra estació meteorològica registrava en el centre de Gandia una màxima a les 4 de la tarda de 35,6º. En altres poblacions, i segons les dades de meteosafor.com, Xeraco aconseguia una màxima de 36,3º, Bellreguard 36,1º, Oliva 35,9º , a la platja de Miramar s'arribava als 35,4º i en zones de l'interior com Barx es van arribar als 33º de temperatura màxima. Les altes temperatures han provocat problemes en les classes en l'inici de curs. Ahir diversos centres i Ampas ja van recomanar la no assistència a les aules dels alumnes per la falta de condicionament i la impossibilitat de fer classe amb elevades temperatures. També hem sabut que en l'Institut Tirant Lo Blanc diversos alumnes de cicles superiors, i per tant majors d'edat, van signar documents per no assistir a classe. Les protestes segueixen en aquesta jornada en altres centres com el Gregori Mayans d'Oliva on els alumnes s'han manifestat al pati a mitjan matí i s'han negat a pujar de nou a les aules per la calor que ha de suportar. D'altra banda, els alumnes de l'Institut María Enríquez han tornat a realitzar una acció de protesta al pati del centre en la qual han criticat l'avanç del curs escolar i les conseqüències derivades d'aquesta decisió presa per la Conselleria, com és la calor que estan suportant a les aules. Així mateix han acordat realitzar una assemblea oberta dilluns que ve per decidir entre tots els estudiants les mesures de protesta a realitzar en els propers dies com explicava Dani Piera, alumne del María Enríquez.

Hi ha més crítiques a l'administració, en aquest cas per part del AMPA de l'IES María Enríquez. La seva presidenta, Patricia Villena, ha lamentat la falta de sensibilitat per part dels responsables en matèria educativa els qui, deia, no han fet gens per solucionar la situació anòmala que es viu a les aules en aquests últims dies. Villena afegia que els pares recolzaran qualsevol mesura de protesta que realitzin els seus fills però adverteix que és l'administració la que ha de prendre la decisió de suspendre les classes i no deixar aquesta responsabilitat en mans dels pares.
I ja en el plànol polític, des d'Esquerra Unida, el seu coordinador a Gandia, Nahuel González considera que davant els desmais i les situacions perilloses per als escolars a causa de les altes temperatures, ni l'Ajuntament ni la Generalitat estiguin a l'altura.
Diu González que l'estratègia del PP és devaluar l'escola pública, que està en peus de guerra contra les retallades, i vendre la idea que la privada és l'única amb garanties de qualitat. Des d'Esquerra Unida demanen al PP que escolti a les AMPES i als representants dels docents per elaborar un pla de recuperació de l'educació pública, al mateix temps que anuncien que se sumaran a qualsevol iniciativa o protesta que emprengui la Plataforma per l’Ensenyament Públic de la Safor.
www.radiogandia.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada