dimecres, 24 de setembre del 2014

El Camí Solidari per les Malalties Rares visita Gandia.


La segona edició del Camí Solidari per les Malalties Rares, protagonitzat pels brigadistes de Imelsa, Víctor Cerdà i Raúl Zurriaga, va fer escala a Gandia el dissabte passat. Aquest repte, encoratjat per la Diputació de València va partir el 18 de setembre des de la plaça de Manises de València, i té com a fi sensibilitzar a la població sobre les patologies menys freqüents i recaptar diners per fomentar la seva recerca.  Els atletes van fer l'etapa entre Vilallonga i Gandia, on van ser rebuts a les portes de l'Ajuntament pels regidors de Benestar Social, Pilar Gavilà, de Participació Ciutadana, Andrés Puig, i el director general d'Esports, Marcos Estruch. També van estar presentis membres de la Fundació Espurna. 

Els atletes pretenen recórrer a peu 1.704 quilòmetre en 30 etapes, incloent la pujada dels 31 cims més emblemàtics del territori valencià, com el Penyagolosa, l'Aitana o el Puig Campana, entre uns altres. Fins ara ja han ascendit els cims de la Ratlla, el Cavall i el Mondúber. 
En total, el Camí Solidari suposa un ascens de més de 45.000 metres positius, una distància equivalent a pujar cinc vegades el Everest des del nivell del mar fins al cim. L'arribada a està prevista pel 18 d'octubre a les Torres de Serrans de València. Durant els primers quilòmetres de la prova, Víctor portarà la Torxa Solidària de FEDER, que simbolitza la força, coratge i superació dels tres milions de persones afectades per una malaltia rara. Aquesta torxa, que es va encendre per primera vegada el Dia Mundial de les Malalties Rares i que il·luminarà el “Camí Solidari”, mostra la unió, ajuda i col·laboració per aconseguir la millora en la qualitat de vida dels afectats i els seus familiars. Els donatius també es poden fer des de les webs de Imelsa, FEDER i la plataforma Migranodearena.
Foto: Àlex Oltra
www.saforguia.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada