divendres, 22 d’agost del 2014

Una comunitat denunciarà als amos de dues cases per llogar-les per a comiats de solter.

Música a tota pastilla en la terrassa. Joves fent botelló en la piscina comunitària. Escandalosos capbussons a les cinc del matí. Crits. Diversió desenfrenada i incontrolada en plenes vacances estivals que col·lisiona frontalment amb el dret al descans.


Gente paseando por delante del chalé dedicado a despedidas de soltero en la playa de Gandia. :: lpEls veïns de Play Gandi, conjunt d'habitatges situat entre els pubs Por Quien Doblan las Campanas i La Sonrisa del Pelícano, estan farts de l'aldarull que emana d'alguns dels domicilis, principalment, els caps de setmana d'agost la comunitat de residents, composta per un centenar de persones, va celebrar una reunió en la qual es va acordar portar als tribunals als amos de les dues cases més «conflictives per soroll» de les sis que estan catalogades com a tal. Els immobles que es lloguen de manera irregular per celebrar comiats de solter són els que més mals de cap ocasionen als veïns. El fet que aquestes cases tinguin tres o quatre habitacions no és problema per als xavals, ja que s'amunteguen en lliteres i amb sacs de dormir. Es dóna la circumstància que una d'aquestes sis propietats «conflictives» està a nom de l'empresa Sabrosura Llatina S.L., els administradors únics de la qual són el regidor de la Platja de Gandia, Pepe Just, i el que anés president del CF Gandia Benjamí Sanz. L'advocat de la comunitat de veïns té ara que comptabilitzar quines són les dues cases que més denúncies davant la Policia Local han registrat per procedir a portar als seus amos als tribunals amb la finalitat de garantir l'èxit de la demanda, segons va explicar ahir l'administrador Ignacio Román. El vicepresident de l'Associació per la Convivència i veí de Play Gandi, José Manuel Correoso, és un dels més afectats. El seu adossat fita amb un altre que, segons va manifestar, es lloga per a comiats de solter i que és propietat de Pepe Just i de Benjamí Sanz.

«No podem més. És impossible descansar els caps de setmana. S'ajunten més de deu persones amb ganes d'armar escàndol i en ocasions m'haig d'anar a dormir a un altre lloc. Els veïns ja no sabem què fer», va afegir Correoso. Aquest resident assegura que en diferents ocasions s'ha posat en contacte amb la Policia Local i amb representants del govern municipal, però «en seguir tot igual» s'ha decidit fer un pas més i interposar una denúncia en els Jutjats. Correoso va subratllar que s'han comptabilitzat fins a 15 pàgines d'internet en les quals s'anuncia en aquesta zona un xalet per festejar la fi de la solteria pel qual demanen 700 euros per dia i permeten allotjar-se entre deu i catorze persones.
Sentència en Kentuky
Els afectats s'aferren a la sentència que es va dictar recentment pel jutjat de Primera Instància número 4 de Gandia. El magistrat va condemnar a un home a no poder fer ús del seu habitatge durant tres anys per haver-la llogat repetidament per organitzar festes i comiats de solters des de l'any 2009. La casa està situada a la urbanització Kentuky de la platja. Els veïns van posar en coneixement de l'autoritat judicial que sofrien «forts sorolls» i que els inquilins feien un ús inadequat de les instal·lacions comunes. Al juliol de 2012 l'Ajuntament de Gandia va anunciar «mà dura» contra aquells propietaris que lloguen els seus habitatges de manera il·legal per a comiats de solter. El govern va assegurar que aplicaria el Codi Penal si a la tercera amonestació l'amo de l'apartament no evitava aquesta pràctica. El conseller delegat de Seguretat Ciutadana, Javier Reig, va explicar que hi havia sentències del Tribunal Suprem amb condemnes de fins a quatre anys de presó.
www.lasprovincias.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada