dimarts, 5 d’agost del 2014

F.A.M.A. arriba a La Safor.

Ja està aquí FAMA, la Festa Alternativa a la M âedéu d’Agost.
Els actes començaran el proper diuemnge 10 d’agost i ho faràn per a donar la benvinguda als X anys de tradició, 10 anys de festa popular autogestionada des del poble i per al poble.

 PROGRAMA

cartell jpgDIUMENGE 10 D’AGOST

 10.30 h  Inspecció del riu Serpis: Activitat apta per a tots els públics en què farem una anàlisi de les condicions fisicoquímiques i biològiques del riu Serpis de la mà de Marta. Partirem del Cau del Llop per anar juntes al riu.

 21.00 h Sopar de cabasset: Si eres de les que no perd bocí, pots portar-te l’entrepà i sopar al caliu del Cau del Llop.

 22.00 h Nit de docus:

Presentació de la FAMA 2014. Arriba La Fanecà RE-produccions per presentar el vídeo de la Festa Alternativa a la Mâedéu d’Agost 2014. Enguany parim 10 anys de FAMA i fem un recorregut de la mà de totes aquelles persones que ens han acompanyat al llarg d’aquestos anys.
Presentació del documental Tomar el escenario: un documental sobre presències        i absències de les dones a la música alternativa, per Laura Albert.Documental realitzat per Autoexpressió Productions i dirigit per Elena Idoate. A través de més d’una vintena d’entrevistes, ens endinsem en la creixent participació musical de dones que trenquen amb els rols tradicionals que la societat i la música havia reservat per a elles. Dones que han obert camins, han consolidat i defensat les seues posicions, han batallat contra els estereotips i les actituds patriarcals, i que estan presents amb total naturalitat als espais musicals.
DIJOUS 14 D’AGOST

 19.00 h Pregó de festes: Des del Cau del Llop i en cercavila passejarem pels carrers de Vilallonga per anunciar que les Festes Alternatives a la Mâedéu d’Agost 2014 ja han arribat i que tothom està convidat a gaudir-les i a participar en tot allò que desitge. Tindrem el plaer de comptar amb tres colles de tabaleters i dolçainers de la comarca: L’Alfarrasà, la Colla Fa Re-sol i La Curra. A més a més, ens acompanyen el grup de danses la Faltriquera, l’Ofra i Roda i Volta i també els Cabuts de Vilallonga.

20.30 h Entrega del premi del concurs de decoració de carrers: Amb motiu del llançament del concurs de decoració de carrers, enguany el recorregut del pregó acabarà al carrer guanyador; s’hi entregarà el premi al carrer amb més FAMA del 2014 acompanyat d’una picaeta, danses i música.

DIVENDRES 15 D’AGOST

 10.00 h Esmorzar popular de cabasset: Porta’t l’entrepà i esmorza amb nosaltres al carrer de l’Estació.

 12.00 h  Triatló pel riu Serpis: Recordem a totes les persones participants el plaer de gaudir del riu sense contaminar-lo: busca una disfressa que no embrute, no abandones el teu pneumàtic o flotador encara que se’t punxe i a la presa te’l canviarem per una xapa. El riu és de totes i no deu res. A partir de les 11.00 h fins la finalització de l’activitat, es tallarà el recorregut del triatló per als vehicles motoritzats, de manera que només hi podran circular bicicletes i persones!!! Demanem, per favor, que manteniu el pàrquing del Diddley lliure de vehicles per facilitar la tornada de les bicicletas.

17.30 h Punk al Ras al carrer de l’Estació:

El Estupendo. Torna a la FAMA el punk més patatero de tota la contornà per a escandalitzar al veïnat, fet des de casa i amb molt d’amor.
X-Tencil. Els socarrats de X-tencil cremaran la FAMA amb el millor punk-hardcore.
Bacora. Des de la Safor més californiana presentaran el seu primer treball, Surf&Raspall, en l’únic concert que oferiran aquest estiu.
DJ Nyèrvit. Enguany, per posar la guinda del pastís, no podíem prescindir d’un dels DJ més reconeguts a nivell internacional, que farà les delícies per als nostres oïts i les nostres orelles…(Sergi, sempre per confirmar).
DISSABTE 16 D’AGOST

 17.00 – 19.00 h Partides de pilota valenciana

17 h Infantils i alevins de l’Escola de Pilota de Vilallonga
18 h Aficionats
23.00 h Correfocs al carrer de l’Estació: La Colla de Diables de la Granada s’agermana amb Correllops i ens visita des de l’Alt Penedès per unir-se a la festa amb el seu espectacle de foc. Vols cremar la nit amb nosaltres?

23.30 h Concerts al Cau del Llop:

Lamprea.  El vent de Galerna arriba des de Potries convertit en un animal de riu per delectar-nos amb el seu rock and roll més fresquet.
Curas hinchables para niños insaciables. Des de les entranyes de la Santa Inquisició, dos profetes del caos s’exposaran a la foguera de la FAMA.
 DIUMENGE 17 D’AGOST

18-23 h El Famós Mercat del Trenet al carrer de l’Estació: Aquest mercat itinerant naix el passat mes de juny a Almoines al costat de les antigues vies del tren Alcoi-Gandia i recorre els pobles pels quals feia el seu trajecte el Xitxarra, amb la intenció d’unir gent i productes de la terra. Per aquest motiu arriba a Vilallonga i més concretament al nostre carrer, al final del qual quedava l’estació durant aquells anys. Al mercat trobaràs productes ecològics i artesanals, de la mà de la persona productora a la de la consumidora.

19 h Poesia per a infants: Andreu Galan ens presentarà el seu llibre Qui no sap riure, no sap viure, escrit des de la il·lusió de mostrar als infants un ventall de bones raons per capgirar l’ordre de la realitat i veure el costat positiu de la vida. L’esperit del recull pren força en la cultura popular: dites, embarbussaments i cançons, amb poemes que beuen de l’antigor i que, alhora, participen de l’actualitat.

 20 h Presentació de l’Eco-Xarxa Safor-Valldigna: L’Ecoxarxa Safor-Valldigna és una xarxa comarcal d’intercanvi de béns, serveis i coneixements mitjançant la moneda social “eco”. És una eina de transició cap a una forma de viure diferent, basada en la cooperació, la llibertat, la responsabilitat i la autoorganització de les persones.
www.saforinformatiu.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada