dimarts, 2 de juny del 2015

Educació vol que el curs escolar comence novament el 3 de setembre.


El document elaborat per Educació proposa per a Infantil i Primària que les classes comencen el 3 de setembre i finalitzen el 17 de juny. En Secundària, Batxillerat i FP es proposa que l'inici de curs siga també el 3 de setembre i les classes finalitzen el 9 de juny.

Els sindicats FE CCOO PV, FETE-UGT i STEPV han mostrat la seua oposició a la mesura de mantenir el 3 de setembre com a data d'inici del curs escolar 2015-2016 tant per a Infantil i Primària com per a Secundària, Batxillerat i cicles formatius, igual que l'any passat. Així, l’STEPV ha anunciat que hi haurà accions de rebuig a la proposta i plantejarà al nou Consell que ho modifique. CCOO PV ha apuntat que el departament de Campanar “no està legitimat” per a adoptar aquesta mesura després del resultat del 24M i FETE UGT PV ha acusat la Conselleria de seguir “provocant la comunitat educativa i la societat valenciana” i intentar generar un “nou conflicte” que li “esclate” al govern autonòmic que es constituïsca. Segons argumenta Educació, l'objectiu de mantenir és “afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral, atès que les famílies podran escolaritzar els seus fills des dels primers dies del mes de setembre”. Quant als dies lectius, el curs 2015-16 tindrà 184 dies lectius en Infantil i Primària i 178 en Secundària i Batxillerat, segons la proposta d’Educació. Infantil i Primària començaria les classes, segons la proposta de Català, el 3 de setembre i les finalitzarà el 17 de juny. Pel que fa a Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius començarien el 3 de setembre i finalitzarien el 9 de juny. Les vacances de Nadal serien del 23 de desembre al 6 de gener, ambdós inclosos, i les vacances de Pasqua del 24 de març al 4 d'abril, ambdós inclosos. D'altra banda, durant el curs escolar, i sempre segons les intencions de la consellera en funcions, seran festius i no lectius els següents dies: 9 d'octubre, dia del País Valencià; 12 d'octubre dia de la Hispanitat; 7 de desembre, dia de la Constitució; 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció.
STEPV: ‘Cal donar temps als centres per a organitzar-se com cal’
STEPV ha anunciat que reclamarà a Educació la retirada d'aquesta proposta, així com retardar l'inici del curs per a “donar temps als centres a organitzar-se com cal”, la qual cosa demanarà en la mesa tècnica i sectorial, ja que “cal tenir en compte que aproximadament un 20% de la plantilla canvia de centre cada curs”. A més, ha advertit que si Educació no rectifica, proposarà al professorat i a la comunitat educativa "accions de rebuig" a l'inici del curs previst per al 3 de setembre i demanarà al nou govern que es constituïsca després de les eleccions que modifique aquest calendari.
CCOO PV: ‘Educació no està legitimada per a noves normatives’
CCOO PV, per la seua banda,  ha recalcat que aquest calendari escolar, que repeteix l'establert per al curs 2014-2015, ha sigut “rebutjat per tots els agents socials”. Assenyala que aquesta normativa “consolida les retallades mantenint l'augment d'horari lectiu del professorat” i desenvolupa la LOMCE. Aquest sindicat ha destacat que la Conselleria d'Educació encara “no està legitimada” per a abordar normatives d'aquest calat perquè el nou govern autonòmic encara no s'ha constituït, després de les eleccions del passat 24 de maig en les quals el PP va deixar de tenir la majoria absoluta al PV.
FETE-UGT: ‘La proposta és un disbarat’
Per la seua banda, per a FETE-UGT PV, amb aquesta decisió la Conselleria d'Educació en funcions “està provocant el descontentament de la societat valenciana i de la seua comunitat educativa” ja que preveu que durant el curs escolar es reproduiran problemes del passat com la “falta d'adequació de les vacances escolars amb les vacances de les famílies i els treballadors, problemes de calor i falta de condicionament de les instal·lacions educatives” o “problemes amb l'economia i el sector turístic, hostaler i hoteler”. Segons el parer del sindicat, la proposta és un “disbarat” ja que Educació repeteix “per segona vegada, sense aprendre dels errors passats” i sense aplicar propostes de millora. FETE UGT PV planteja que el curs escolar comence “com a mínim, la segona setmana lectiva i laboral de setembre”. La central sol·licitarà en la pròxima mesa sectorial “l'estabilització de l'inici del curs escolar” ja que sostenen que el curs ha d'iniciar-se “sempre, com a mínim, el sisè dia lectiu i laborable de setembre en primària, i el setè dia lectiu i laborable en l'ESO, Batxillerat i FP”. “L'any passat mentre els xiquets i joves del País Basc o Madrid gaudien de les nostres platges a Gandia i Cullera, els nostres s'abrasaven en les aules sense aire condicionat”, argumenta.
www.laveupv.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada