dissabte, 13 de juny del 2015

Diana Morant és investida alcaldessa de Gandia amb els vots de PSOE, Més Gandia i Ciutadans Gandia.


La socialista Diana Morant ha estat investida com a nova alcaldessa de Gandia per als propers 4 anys. Ha estat possible amb els vots a favor del seu propi partit, a més de Més Gandia i Ciutadans Gandia. Un total de 13 vots, enfront dels 12 que ha obtingut el candidat popular, Arturo Torró.

Les primeres paraules de Morant després de ser proclamada alcaldessa han estat per acordar-se de les famílies i les persones que viuen una situació complicada per culpa de la crisi, per les famílies que han de recórrer a la caritat per poder alimentar-se o vestir-se o per aquells que han d'anar-se fora d'aquest país per trobar un treball. També s'ha referit a la crisi de valors i de confiança que existeix a Gandia i ha dit que no serà fàcil resoldre els problemes als quals s'enfronta el nou govern però ha afegit que dedicaran tots els seus esforços a aconseguir-ho. Morant ha tingut paraules per Més Gandia i Ciutadans, a els qui ha agraït la seva generositat i altura de mires a l'hora de donar-li els seus vots i amb això permetre-li ser l'alcaldessa de Gandia. D'altra banda, el ple d'investidura ha transcorregut amb tensió, sobretot provinent des de la bancada dels populars, que en un moment donat han acusat al PSOE de pagar diners al candidat de Ciutadans, Ciro Palmer, perquè donés el seu vot a Diana Morant. També s'ha pogut veure el semblant molt seriós i el somriure forçat de la candidata de Més Gandia, Lorena Milvaques. Hi ha hagut altres moments de tensió com el fet que el regidor popular Guillermo Barber no hagi volgut que Diana Morant li imposés la medalla que li correspon com a regidor. Arturo Torró, per la seva banda, no li ha encaixat la mà a la nova alcaldessa al moment en què aquesta li ha imposat la medalla. Part del públic ha increpat al candidat de Ciutadans, al que han titllat de “Judes” i “traïdor” al moment en què aquest ha pres la paraula, i li han interromput amb sonors esbroncs durant el seu discurs. Palmer ha recordat durant el seu parlament a alguns dels seus familiars que van ocupar diferents càrrecs en el consistori gandienc i ha dit que tots, govern i oposició, han de remar en la mateixa direcció per poder treure endavant la ciutat.
La candidata de Més Gandia, Lorena Milvaques, ha assenyalat en el seu discurs que la coalició que conformen Compromís, Ezquerra Unida i Esquerra Republicana no defraudarà a la ciutadania i treballarà sense descans per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i per retornar a Gandia el prestigi que es mereix. Milvaques ha dit que comença una nova etapa en la qual s'anteposaran les persones a qualsevol altra consideració. Finalment, Milvaques s'ha dirigit a la nova alcaldessa i li ha dit que Més Gandia ha demostrat responsabilitat i sentit comú pel que li demanava a ella i al seu partit que siguin honests. En un to molt agre, el candidat del PP, Arturo Torró, ha dit que tenia un altre discurs preparat, el d'alcalde, però atès que no ha estat investit com a tal, ha decidit improvisar la seva compareixença. Torró li ha dit a la nova alcaldessa que ella ha estat la gran derrotada en les urnes però que la democràcia li ha permès ostentar la vara de comandament. En tot cas, li ha desitjat que tinga una gran legislatura i sense la pressió que, segons ha dit, ell ha hagut de suportar. Torró s'ha mostrat també molt desafiador amb el candidat de Ciutadans, Ciro Palmer, a qui ha dit que no voldria estar en la seva consciència, després d'haver donat el seu vot a la candidata socialista malgrat la seva ideologia cristiana i de respecte als símbols valencians. Finalment, s'ha dirigit als seus i ha dit que han de tenir el cap ben alt perquè qui realment ha guanyat les eleccions ha estat el PP.
El pacte entre PSOE, Més Gandia i Ciutadans es forjava anit.
Després de reunir-se les comissions negociadores, els tres partits aconseguien un principi d'acord per desbancar al PP de l'alcaldia de Gandia. Després d'aquesta trobada a tres bandes, Ciutadans confirmava a través de les xarxes socials que en el ple d'investidura d'aquest matí votarà a la candidata socialista, Diana Morant, encara que també matisa que no formarà part d'un pacte de govern. Un canvi d'estratègia d'última hora del candidat de Ciutadans, Ciro Palmer, que fins a la mateixa tarda d'ahir i durant les tres últimes setmanes ha mantingut que es votaria a si mateix.
D'altra banda, l'Assemblea de Més Gandia, convocada a primera hora del matí, ha aprovat per àmplia majoria aupar a l'alcaldia a Diana Morant per als propers 4 anys, malgrat que en un primer moment alguns dels seus membres han tractat d'exigir que l'alcaldia es repartís i el PSOE governés els dos primers anys i Més Gandia els dos últims.
www.radiogandia.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada