diumenge, 22 de maig del 2016

Les Xiques de l'AC Xeresa fan història a Tarragona.

Las jóvenes de la AC Xeresa que compitieron en el Nacional ANAPRODE en Tarragona. :: lp
Les xiques de l'Associació Cultural Xeresa han posat punt i final a la competició del Concurs Nacional de Dansa (ANAPRODE) amb el millor dels resultats. L'equip de la Safor ha obtingut un primer lloc i tres segones places en les proves que van tenir lloc el cap de setmana passat en el Palau de Congressos de Tarragona. Els quatre grups que va presentar l'AC Xeresa van triomfar en categoria fusió, però entre ells va destacar el duo format per María Navarro i Elisa Arlandis, que aconseguia per primera vegada un primer premi per al club de Xeresa, com va explicar la professora de l'agrupació, Carmina Burguera.

Les joves de 14 i 15 anys, respectivament, van arrasar en la prova en la qual es van enfrontar a altres sis duos d'equips de tota Espanya. La coreografia que van presentar va agradar tant al jurat com al públic assistent i això es vió reflectit en el resultat final. Navarro i Arlandis van obtenir la primera plaça i es van proclamar, per tant, campiones d'Espanya en la seva categoria. «Fa deu anys que participem en aquest concurs i és la primera vegada que obtenim una primera plaça en la final. El resultat ha estat molt bo», va precisar Burguera, qui va acompanyar a les joves en aquesta aventura.
Tot èxits
La resta d'equips també va triomfar. Les ballarines de Xeresa, totes d'entre 9 i 16 anys, van competir en tres grups d'edat i en tots ells van acabar segones. En cadascuna de les categories en les quals van participar es van enfrontar a uns 15 equips. De fet el certamen va reunir a les millors joves d'Espanya d'aquesta disciplina. Entre el divendres 13 i el diumenge 15 de maig van passar per les instal·lacions del Palau de Congressos de Tarragona uns 600 equips de tot el país. Tots ells havien estat seleccionats, igual que l'AC Xeresa, en les fases regionals disputades en els últims mesos.
L'AC Xeresa va aconseguir la seva classificació per a la final del Nacional de ANAPRODE fa uns mesos a Toledo. L'equip va viatjar fins a la capital castellanomanchega amb moltes ganes si es fes un buit en la final i ho va aconseguir. En aquest certamen l'èxit va ser majúscul, ja que les ballarines de Xeresa van obtenir quatre primeres places, és a dir van vèncer en totes les categories en les quals van participar i van aconseguir la passada directa a la final que s'ha disputat a Tarragona. Burguera va explicar que les joves van barrejar en els seus balls diferents ritmes, entre ells jazz o funky. La professora va explicar que totes les noies han tornat «molt contentes» de Tarragona, ja que són conscients de l'elevat nivell de la competició i de la bona posició en la qual han quedat.
Amb aquest triomf posen fi a les competicions de la temporada, encara que l'AC Xeresa prepara ja un festival d'estiu i una representanción que es portarà a escena a les festes de Xeresa.
www.lasprovincias.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada