dimecres, 6 de maig del 2015

XERESA RECLAMA A LA CONSELLERIA EL MANTENIMENT DE LA ZONA DE MARJAL .

L’Alcade de Xeresa demana una reunió urgent amb la Direcció General de Gestió del Medi Natural per abordar els problemes de l’àrea recreativa de la marjal de Xeresa i Gandia.

Una vegada la Confederació Hidrogràfica del Xuquer va realitzar les inversions de la ruta de la Marjals entre l’Aula Natura de Gandia i la Creueta de Xeresa, van començar els problemes sobre el manteniment. La Confederació –organisme del Ministeri- va cedir l’obra a Conselleria que va rebutjar la recepció en un primer moment. De forma més o meus regular, l’empresa pública de la Generalitat VAERSA ha esta fent periòdicament feines de neteja, centrades en els desbrossament. Ara bé, els retalls pressupostaris en 2015 s’ha notat molt. L’abandonament per part d e Conselleria i  Confederació ha fet que l’ajuntament mitjançant plans ocupacionals o recursos propis haja assumit la responsabilitat de la neteja en massa ocasions. Este fet ja ha sigut reivindicat en moltes ocasions a la Conselleria com una qüestió més a resoldre entre d’altres que afecten a l’àrea de la marjal i que la lentitud o inactivitat de Conselleria impedeix avançar ( Normes de Gestió de la Xarxa Natura 2000 o la Llei de pesca ). Però el recent robatori produït a la zona ha sigut la gota que ha omplit el vas. La denuncia ha hagut de firmar-la l’alcalde de la localitat, la valoració, els tècnics municipals. Els únics que s'han personat per revisar la destrossa han estat el personal de l’Ajuntament , policia local i Guàrda Civil. 
L’alcalde de la localitat ha demanat una reunió urgent amla Direcció General de Gestió del Medi Natural per abordar dos qüestions: per una banda, les actuacions urgents com són la reposició de les tanques i un desbrossament immediat. Per altra banda, un compromís de manteniment anual per part de Conselleria. O bé amb mitjans propis o amb un conveni de col•laboració amb l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada