divendres, 15 de maig del 2015

Segueix el nivell 3 de preemergencia contra incendis en tota la Comunitat Valenciana després del drama de Pego i Els Valls.

incendi pego
El risc d'incendis forestals segueix amenaçant a la Comunitat Valenciana, on el Centre de Coordinació d'Emergències ha mantingut el nivell d'alerta per als propers dos dies. Aquest nivell, que ja va ser decretat en el dia d'ahir davant les elevades temperatures, i que impedeix, entre altres coses, les cremes de qualsevol tipus d'elements, es mantindrà fins al proper dia 16. Precisament el nivell màxim d'alerta no va impedir que ahir, el primer incendi de la temporada devastés les valls del nord de la Marina Alta. L'incendi, que avui encara segueix descontrolat, s'inicià en el terme municipal de Vall d’Ebo possiblement per una crema de rostolls, i va arrasar bona part d'un entorn natural de gran riquesa natural i turística. Les flames van arribar a afectar diverses cases de Pego a última hora de la tarda, i a la nit amenassaven amb passar també als termes municipals d'Oliva i Vilallonga.

Des de la costa es podien veure diverses llengües de foc que avançaven ràpidament empeses pel fort vent de ponent i les altes temperatures. Precisament un canvi en el vent va allunyar les flames del casc urbà de Pego, i les empeny ara cap a Benirrama, en el municipi de la Vall de Gallinera. Les crítiques per la falta de mitjans per lluitar contra el foc durant les primeres hores per part dels veïns no es van fer esperar, encara que des de les institucions van afirmar que hi havia fins a 10 mitjans aeris lluitant contra les flames.
www.saforinformatiu.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada