dimecres, 5 de febrer del 2014

CONSELLERIA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DELS AIGUAMOLLS A XERESA. L’alcalde reivindica la idoneïtat de l’agricultura a l’entorn i la necessitat d’un marc legal més clar.

L’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, va acompanyar el Director General de Gestió del Medi Natural Alfredo González en una visita a la marjal de Xeresa en motiu dels dia mundial dels aiguamolls.
Enguany RAMSAR, l’organisme internacional responsable de la protecció i manteniment de les zones humides o aiguamolls,  celebra el dia mundial dels aiguamolls amb el lema “Els aiguamolls i agricultura junts en pro del creixement”  i la Conselleria s’ha elegit Xeresa per a la seua celebració. L’elecció no és casual; l’actual alcaldia ja va presentar el 2010 una proposta de Pla Especial  per a la Marjal de Xeresa com a instrument de regulació de l’activitat agrícola amb l’objectiu de conciliar la pràctica agrícola i la preservació de la marjal.
L’objectiu d’aquell Pla redactat per l’Ajuntament i acceptat per tots els grups municipals era dotar als llauradors d’una seguretat jurídica mitjançant unes ordenances que regularen què es pot fer i amb quines condicions. 
El Pla Especial que no encara està aprovat definitivament per part de la Conselleria i per això l’alcalde de Xeresa va recordar que des de l’aprovació del Catàleg de Zones Humides al 2002, l’administració encara no ha aprovat cap instrument de planificació i gestió per a regular els usos i assegurar-ne racionalment la protecció de l’entorn.
Alfredo González ha visitat la ruta de la Marjal acompanyat per l’alcalde,  Tomàs Ferrandis, regidors de l’Ajuntament de Xeresa així com tècnics municipals i de Conselleria. La visita ha servit per tractar altres temes relacionat amb la zona com són les incidències del PATFOR ( Pla d’Acció Territorial Forestal d ela CV ), o la búsqueda d’una solució per eliminar espècies invasores que han colonitzat parcel•les agrícoles abandonades trancant l’equilibri ambiental i  que provoquen les queixes dels veïns.
Des l’Ajuntament hem de valorar molt positivament les converses represes amb el Director General  de Gestió del Medi Natural, Alfredo González,  i es confia en poder disposar en un futur pròxim d’una normativa per a la marjal que faça compatible l’agricultura i la protecció de la marjal així com una resposta a les propostes puntuals que des de l’Ajuntament s’han fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada