dimecres, 7 de gener del 2015

Xeraco aprova els pressupostos per 2015.

[Img #17875]
El govern de Xeraco ha aprovat els pressupostos municipals per a l'exercici de 2015. En total són 5.108.590€ els que contemplen els comptes municipals dels quals prop d'un 44% es destinarà a personal i un 38% a despesa corrent. El govern de Xeraco pretén continuar amb la línia econòmica que ha desenvolupat en el municipi durant els últims 15 mesos, marcada per la voluntat de no pujar els impostos, el control de la despesa, la inversió en eficiència energètica i la intenció de continuar incrementant el foment de l'ocupació i la despesa social. L'estabilitat al pressupost ha permès al municipi sortir del pla d'ajustos refinanciant el pagament als proveïdors signat en 2012 i reduint el període de pagament de les factures dins de l'establert per la llei de morositat. Segons l'alcalde Francesc Serralta: “Sobre la despesa corrent és on es va ha focalitzar el treball a partir de les primeres setmanes del 2015 per reduir encara més el període de pagaments als proveïdors, pagar al més aviat possible la factures, permet centralitzar les compra de manera més optimitzada”.

Es manté l'actual plantilla de personal
Altre aspecte a destacar dels comptes municipals pel 2015 és la destinació de més de 240.000 € destinats al reasfaltat de carrers, eficiència energètica i reducció de la contaminació. Sobre l'eficiència energètica està previst el canvi a leds de l'enllumenat públic i la seva instal·lació en edificis municipals, però l'aposta més nova per a un major estalvi energètic se centrarà sobretot en la substitució de la calefacció del poliesportiu i la piscina per biomassa, aprofitant les subvencions de Diputació. El propi equip de govern també ha inclòs una partida pressupostària per iniciar un pla a llarg termini de reducció de contaminació. El municipi compta amb tres Zones d'Especial Conservació, sent la Marjal una de les més sensibles per trobar-se més propera al nucli urbà i al polígon industrial. En aquest sentit es pretén portar un major control sobre la xarxa de desguassos i pluvials per evitar qualsevol abocament incontrolat.

Aposta per incentivar l'economia turística
El govern local és conscient que l'activitat turística de Xeraco, no solament ha de reduir-se al tradicional “Sol i Platja”, sinó que necessita implementar-se amb una dinamització integral de la marca Xeraco i oferir alternatives en altres zones de gran valor mediambiental com són la Marjal i l'excursionisme a les àrees de muntanya. A tal fi el pressupost contempla a l'apartat de promoció turística, el desenvolupament d'un conveni amb la Universitat Politècnica de València que materialitzi aquesta voluntat de desenvolupament d'un sector estratègic per al municipi i la possibilitat de construir una zona dedicada a autocaravanes a la platja.
Segons paraules de l'alcalde: “Es tracta d'un pressupost realista, ajustat als ingressos i a les circumstàncies econòmiques actuals. L'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera fan que les arques públiques permetin mantenir i garantir tots els serveis públics sense augmentar impostos.”
www.gentedelasafor.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada