dimecres, 24 de desembre del 2014

Xeresa aprova el pressupost per al 2015.

EL PP no acudeix a la Comissió d’Hisenda prèvia.


Anit, el plenari de l’ajuntament de Xeresa va aprovar el pressupost per al 2015 amb els vots favorables dels regidors de Compromís i l’abstenció del regidor del PP i la regidora del PSOE. El pressupost va ser informat prèviament en la Comissió d’Hisenda on formen part tots els grups polítics encara que el PP no va acudir. Es tracta del pressupost més desglossat en partides que s’ha fet mai. Amb això el govern municipal pretén avançar més en la política de transparència. Per altra banda, les partides referents a ingressos s’han ajustat amb previsions més realistes considerant els ingressos del 2014. Augmentant-ne unes i reduint l’import d’altres. El pressupost s´aprova amb un superàvit de 18.261,30 €, a causa de la modificació de les condicions dels préstec imposat pel Reial Decret 4/2102 del Ministeri d’Hisenda en l´any 2012, per al pagament a tercers. Aquest superàvit es destinarà a reduir el termini de pagaments a tercers. El pressupost compleix amb el principi d’estabilitat pressupostària. És a dir que amb els ingressos corrents es pot fer front a totes les despeses corrents. Es contempla una reducció de l´import de despeses respecte al pressupost anterior, en els capítol II de despeses corrents on hi ha previst un estalvi de 8000 € i en el Capítol III de despesa financera, en més del 50% passant de 65.000 € a 35.000 €. El total de despesa arriba a 1.671.093,90 € i els d’ingressos 1.689.355,20 €


El silenci del PP

Una vegada més el pressupost s’aprova sense cap debat ni intervenció per part dels regidors de l’oposició. D’igual forma ocorre quan la liquidació del pressupost de l’any anterior, i el compte general passa a informar-se a la Comissió d’Hisenda i , posteriorment, al plenari. Un fet més que lamentable i que escandalitza moralment quan veiem a les xarxes socials la confusió terrible que té el PP de Xeresa en termes tant bàsics com deute reconegut i deute no reconegut. O com reconeixement extrajudicial i pagaments en pressupost tancat. O, fins i tot, previsió de despesa i despesa real.
Lamentablement el PP de Xeresa no vol preguntar ni informar-se de res.
www.xeresa.compromis.net

1 comentari:

  1. Caldria que algú explicara a estos del PP que els plenaris també estan per a debatre, preguntar, opinar, discutir etc. Pareix que els agraden més els pamflets. El paper és molt sofrit.
    Toni

    ResponElimina