dimecres, 4 de maig del 2016

L'ALCALDE, REGIDORES I REGIDORS DE COMPROMÍS VOLEN ANAR A LES PROCESSONS I VOTEN EN CONTRA DE LA PROPOSTA D'EUPV-AC.


La moció que va debatre al plenari d'ahir, és una proposta de  compliment del principi d’aconfessionalitat de les institucions públiques, és a dir, una proposta sobre que les Corporacions Municipals no poden anar com a tals,  a actes religiosos, que és el que fa l'Ajuntament de València, amb Joan Ribó com alcalde de Compromís. Però el govern municipal de Tavernes SI que vol presidir els actes religiosos. (Populisme es diu això, no?).EUPV-AC defén un estat laic. Sembla que encara queda molt per fer en l’àmbit de la separació de poders entre estat i església. Però cal recordar que la Constitució estableix aquest caràcter aconfessional de l’Estat que nosaltres reclamem. Per això vàrem proposar al plenari de l'Ajuntament la aprovació del següent ACORD:

Els membres de la Corporació i els representants polítics d’altres àmbits, no poden acudir a cap acte religiós com a tals representants.
Els membres de la Corporació podrem acudir a aquests tipus d’actes, per suposat, com a persones lliures i individuals, d’acord amb les creences de cadascú, però NO com a representants de l'Ajuntament, per tal de complir amb el principi de aconfessionalitat que la Constitució proclama.
I per a què no quedara cap dubte varem detallar processons i actes religiosos als que NO devíem acudir com a representants polítics. El Plenari, amb els vots a favor del PSPV-PSOE i EUPV-AC, va rebutjar la moció amb els vots en contra del PP i Compromís.
http://eupvtavernes.blogspot.com.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada