dimecres, 26 de novembre del 2014

Xeraco centra les inversions de 2014 en estalvi energètic i sostenibilitat.

L'Ajuntament de Xeraco continua el seu programa d'inversió en infraestructures previstes al pressupost actual de 2014. D'aquesta manera, i amb la instal·lació de tres noves antenes Wi-Fi, pràcticament tota la platja de Xeraco comptarà amb el servei. També a la platja s'està acabant la construcció de dues passarel·les d'accés a través de la duna amb un cost total de 21.199€, als carrers Vall d’Albaida i La Goleta. Una infraestructura que ha estat molt demandada pels ciutadans doncs permet un millor accés als usuaris amb mobilitat reduïda. Ambdues actuacions estan en part subvencionades amb el Pla Millor; el propi Ajuntament aporta aproximadament el 50% de la inversió.
[Img #16942]
També s'ha finalitzat durant aquest any la instal·lació de boques d'incendi equipades per a la Casa de la Cultura i que permetrà complir amb els requisits que exigeix la normativa actual en temes de màxima seguretat contra incendis en edificis públics. Una altra de les obres que ha entrat en servei recentment ha estat la millora del Camí Vell del Cementiri amb senyalització, equipament urbà i dos pàrquings amb capacitat per més de 120 vehicles i l'ampliació del Pavelló cobert del Poliesportiu amb tres trasters annexos al mateix. A l'apartat d'inversions en eficiència energètica, s'ha procedit a la instal·lació de LED's en l'enllumenat públic del municipi que pràcticament es dóna per finalitzada. Seguint amb la política d'estalvi energètic en breu es preveu la instal·lació d'una manta tèrmica per a la piscina climatizada municipal que permetrà mantenir la temperatura de l'aigua durant la nit a menor cost. A més el govern local segueix estudiant fórmules alternatives d'estalvi dins dels dos Planes d'Eficiència Energètica en dos fronts com són la instal·lació de calderes biomassa per a les instal·lacions esportives municipals i lluminàries LED per a edificis públics. Ambdues inversions poden arribar a suposar més d'un 60% d'estalvi a l'actual factura d'electricitat.

La inversió de major cost (140.000€) i més important amb la qual es pretén finalitzar l'any 2014 s'emmarca dins del Pla d'Actuacions Programades de Diputació i consisteix a instal·lar un col·lector d'aigües pluvials, millora de voreres i reasfaltat del paviment per al carrer Gandia. A més, ja s'ha adjudicat l'obra que es durà a terme dins del Pla Provincial d'Obra Social de la Diputació de València, i consistirà en el reasfaltat d'alguns dels carrers més deteriorats del municipi a les quals va destinada la inversió de 120.000€ amb una aportació del 20% a càrrec del municipi i la resta a càrrec de la Diputació de València.
L'alcalde de Xeraco, Francesc Serralta ha declarat que “Aquest és el perfil d'inversió que busquem a curt termini en el nostre municipi; fugir de projectes insostenibles, dedicar diners públics a la millora en la qualitat de béns i serveis amb el major estalvi i sostenibilitat”.
www.gentedelasafor.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada