dimarts, 11 de novembre del 2014

Sedajazz el dissabte a Xeresa.

DISSABTE 15 DE NOVEMBRE
A les 16:30h a la Biblioteca de Xeresa.
Sedajazz té el gust de presentar-vos una nova i interessant activitat. "Jazzeando con bebés".

El col·lectiu de músics SEDAJAZZ porta més de 15 anys realitzant activitats didàctiques i concerts dirigits a nens. En aquesta ocasió hem volgut arribar mes lluny dedicant aquesta activitat als més petits, els bebès. Durant els tres primers anys de vida, més de 125 milions de neurones s'activen i cada nou estímul reforça les connexions que s'estableixen entre elles. La música, pel seu caràcter multisensorial, es converteix en una poderosa eina educativa, doncs activa processos que afecten al conjunt del sistema nerviós i estimula els dos hemisferis cerebrals. Escoltar música aporta harmonia, afavoreix la concentració i la relaxació, les seves ones sonores ajuden a compensar la pressió sanguínia, alleugen tensions musculars i beneficien de forma evident el funcionament del sistema immunitari. La música constitueix un estímul multisensorial que precisa diferents processos que afecten al conjunt del sistema nerviós: motors, cognitius, sensoriomotrius i emocionals. Requereix així mateix, la capacitat d'apreciar les notes, el ritme, els tons, les seqüències, els silencis, espais que cal escoltar i recordar amb atenció. Precisa el desplegament de memòria musical, motriu i verbal.
El seu efecte en els nens és espectacular, augmenta la capacitat de concentració, desplega la sensibilitat i memòria auditiva, contribueix a expressar sentiments, estimula la parla i l'expressió corporal.
Durant 60 minuts aproximadament, tres músics professionals amb àmplia experiència en treball docent amb nens, realitzaran un concert especialment dissenyat per a bebès en el qual el més important és que els nens experimenten la música, que la comparteixen amb els seus iguals i amb els seus progenitors, que juguen, que riguen, que ballen, que es relaxen, que facen seva la música per un moment, que se sentin protagonistes i participis de l'espectacle i que els pares i mares puguen presenciar i gaudir d'aquest moment.

JOSEP HERNÁNDEZ REILLO Congas, bongoe, panderos, maraques, shaker, güiro, xilòfons, esquellots, campanes, bateria, djembé i instruments fets amb material reciclat.

FRANCISCO BLANCO "LLATÍ": flautes, saxo baríton, tenor, soprano, clarinet baix, baix elèctric, sintetitzador i percussió.

TERESA NÚÑEZ: veu, guitarra, baix elèctric, percussió i efectes sonors.

QUI PODEN PARTICIPAR EN AQUESTA ACTIVITAT?
nens i nenes menors de 4 anys acompanyats dels seus pares o mares.
www.sedajazz.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada