diumenge, 25 de maig del 2014

XERESA COBRARÀ 105.000 PER L'OCUPACIÓ DEL MONDÚBER.

Ferrandis: “S'ha acabat amb les ampliacions de les instal·lacions basant-se en convenis de grans empreses dels anys 90 sense autorització municipal i pagar la tassa municipal”.

L'any 2010 l'Ajuntament de Xeresa va encetar una batalla per regular millor les instal·lacions d'antenes al cim del Mondúber. L'ordenança proposada per l'alcalde Tomàs Ferrandis, contemplava ja no sol les antenes de TV, ràdio o WIFI sinó cadascun dels elements que s'hi instal·laren.
L'argumentació en contra de les grans empreses de comunicació ubicades era que tenien convenis signats amb anteriors alcaldies autoritzant-los.
No obstant, el govern actual de Compromís, ha tingut una voluntat clara d'acabar en aquesta anarquia que havia permès durant els anys anteriors un augment continu de repetidors i que, a més, s'havia fet sense demanar cap permís municipal i sense cap contraprestació econòmica per al municipi.

El cavall de batalla ha estat posar-se d'acord sobre la quantitat d'elements de retransmissió que hi ha en cada instal·lació, l'any en que van ser instal·lats i si entra o no en els convenis anteriorment signats. Aquesta discussió ha ralentitzat enormement el cobrament efectiu de la nova tassa municipal per ocupació del sol públic. Però abans de la prescripció del deute o d'entrar en la via judicial, tot indica que l'empresa principal RETEVISION assumirà el deute dels darrers anys.

De fet, Retevisión ha remés a l'Ajuntament de Xeresa un escrit assumint el deute acumulat que arribarà a 105,000 €  i el reconeixement d'un pagament anual al voltant dels 35.000 €.  Tots dos imports són en concepte de les ampliacions fetes en posterioritat al conveni signat amb l'Ajuntament des de l'any 1992 per a 50 anys.

Altres empreses com Canal 9, Iberdrola o altres empreses que tenen instal·lacions d'inferior impacte hauran de posar-se al dia en breu o l'ajuntament de Xeresa iniciarà la reclamació per la via judicial.

El proper dimecres l'alcalde de Xeresa tindrà una nova reunió amb representant de la Conselleria de Medi ambient per tancar les formes de col·laboració per detectar qualsevol ampliació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada