dimarts, 28 de juny del 2016

ADIF inicia l’expropiació dels terrenys i licita la construcció del pas a nivell elevat per Xeresa.

El projecte de 2 milions d’euros, podria estar en marxa a final del 2017
L’alcalde de Xeresa va rebre ahir del Ministeri de Foment el document que recull les expropiacions de terrenys per al Projecte constructiu de supressió dels passos a nivell dels PP.KK 44/600 i 45/720 de la línia fèrria de, Silla-Cullera-Gandia. Terme municipal del Xeresa”. 
Este projecte preveu la construcció d’un pont des de l’eixida del municipi fins el Caminàs per evitar travessar les vies del tren i el vial d’accés a l’AP7.  L’alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, mitjançant el diputat de Compromís Joan Baldoví  al 2013 va poder exposar la problemàtica al Secretari d’Estat  d’Infraestructures i demanar que s’aprovara el projecte. El projecte va ser redactat el mateix any. No va ser fins els Pressupostos Generals de l’Estat del 2016 que va rebre consignació pressupostària. De fet, va ser una excepció a la província on veiem com moltes reivindicacions en matèria d’inversions en obres públiques no es reflectien en els PGE 2016.
Dissabte passat es publicava l’anunci de licitació del projecte que ascendeix a un Pressupost Base sense IVA de 1.870.546 € i que va ser aprovat en octubre del 2013.
El pas a nivell elevat permetrà accedir des del poble de Xeresa al Caminàs sense travessar les vies del tren de rodalies cosa que redundarà en una major seguretat per als veïns del municipi. Cal tenir en compte que són molts els veïns de la platja de Gandia que també usen este vial per accedir a l’AP7.
L’alcalde ha convocat una reunió informativa per als propietaris afectats per l’expropiació de terrenys i ocupació temporal de les obres per al proper dilluns per a -los de totes les novetat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada