dissabte, 25 de juny del 2016

Conselleria dóna la raó a més d’un centenar de propietaris de Xeresa que al·legaren al PATFOR.

L’Ajuntament va assessorar els propietaris per reclamar que se solucionaren els errors que incloïen parcel·les agrícoles com a forestals.
L’aprovació del Pla d’Acció Territorial Forestal de la Generalitat Valenciana al maig del 2013 per l’executiu de Alberto Fabra es va fer amb excessiva celeritat. Així, entre els múltiples errors que hi contenia el PATFOR, la cartografia definia com a forestal zones de marjal de Xeresa que havien estat destinades al conreu o fins i tot alguna zona urbana. Es tractava, doncs, de terrenys que no s’adien a la definició de sòl forestal de la Ley de Montes autonòmica.
Des de l’Ajuntament de Xeresa, es va estudiar a fons la problemàtica que afectava a un centenar de xicotets propietaris de parcel·les agrícoles i par part  de l’alcaldia, es convocaren reunions informatives. Així, durant el període d’exposició pública a l’estiu del 2013, tant l’Ajuntament com els propietaris van presentar al·legacions. L’alcaldia va al·legar pel conjunt de sols afectats per aquests errors i cada propietari per la seua parcel·la. Aproximadament unes 30 hectàrees i un total de 259 parcel·les cadastrals de les quals només les que són espai naturals clars com són les basses romandran com a forestals.
Ha fet falta l’impuls del nou govern autonòmic per a que els llauradors de Xeresa obtinguen la una resposta de l’administració. En les darreres setmanes molts dels propietaris estan rebent la notificació  de la Direcció General del Medi Natural i Avaluació Ambiental segons la qual la seua al·legació ha sigut acceptada i, així, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural els dóna la raó. Així les parcel·les agrícoles que per error van ser catalogades inicialment com a forestal estratègic passen a no forestal.
Este dijous, el Regidor d’Agricultura, Tomàs Daviu, i l’alcalde de Xeresa, es reuniren amb els propietaris per explicar i aclarir els dubtes que hi puguen haver sobre unes al·legacions que es presentaren fa tres anys i que al final de la legislatura passada encara no havien sigut ni informades per l’anterior equip de la Conselleria, per això Ferrandis va agrair públicament a Antoni Marzo, el Director General de Gestió del Medi Natural i Avaluació Ambiental, que els rebera en agost del 2015 i que haja complit en el compromís que va adquirir de respondre en menys d’un any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada