divendres, 22 d’abril del 2016

Vicent Cogollos Llinares, dona a la Biblioteca Municipal un exemplar del seu llibre:Las bandas de música del Círculo Católico de Torrent (1887-2012).

El nostre veí de Xeresa, Vicent Cogollos Llinares, ha donat a la Biblioteca Municipal un exemplar del seu llibre titulat Las bandas de música del Círculo Católico de Torrent (1887-2012). 
El llibre, basat en la tesi doctoral del mateix autor, centra el seu estudi en la trajectòria històrico-artística de les dos agrupacions musicals que han pertanyut al Cercle Catòlic de Torrent: la Banda del Patronato de la Juventud Obrera (1887-1936) i la Banda de Música del Cercle Catòlic (1940-2012). Tracta aspectes històrics i socials com la fundació, escissions, unificacions, etapes amb els distints directors, canvis organitzatius, actuacions en certàmens i actes de Santa Cecilia..., i a més recull altres elements fonamentals com són la Banda Juvenil i l'escola de música. 
El llibre es completa amb un estudi sobre els músics de l'agrupació al llarg de la seua història, l'evolució de la plantilla instrumental i l'evolució del repertori interpretat pels diferents directors al llarg d'aquestos 125 anys.
Vicent Cogollos és director musical de la banda torrentina des de l'any 2005, va defensar la seua tesi doctoral en gener de 2015 després de 7 anys d'investigació. El seu llibre ha sigut editat pel Cercle Catòlic de Torrent i presentat el 26 de novembre de 2015.
www.xeresa.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada