dissabte, 2 d’abril del 2016

Les xiques de l'AC Xeresa aniran al Nacional després d'arrasar a Toledo.

La expedición del AC Xeresa que viajó a Toledo y logró las cuatro primeras plazas. :: lp
Les ballarines de l'Associació Cultural de Xeresa han arrasat en la fase eliminatòria del Concurs Nacional de Dansa i s'han guanyat una plaça en el certamen final en vèncer en totes les categories en les quals han competit. El Nacional es disputarà al maig a Tarragona i fins a allí acudiran les joves de Xeresa, que lluitaran pel títol de campiones d'Espanya en quatre categories. El torneig està organitzat per l'Associació Nacional per al suport i la promoció de la Dansa a Espanya (ANAPRODE).

La fase definitiva serà el cap de setmana del 14 i 15 de maig a la capital tarragonina. L'agrupació de la Safor es va guanyar la seva passada a la final a Toledo, on es va celebrar una de les tandes prèvies al Nacional. ANAPRODE organitza quatre esdeveniments a Espanya, segons àrees geogràfiques, perquè equips de tota la península puguen fer-se amb un lloc en el Nacional.
Les noies de Xeresa, dirigides per Carmina Burguera i amb la col·laboració de Rosa Arlandis, van acudir fins a la capital manxega, on van enlluernar al jurat amb la seva posada en escena i les seves composicions. L'Associació Cultural va aportar als seus quatre equips, amb un total de 26 ballarines, i van triomfar en totes les categories en les quals van competir.
Ball fusió
Les joves, d'entre 9 i 15 anys, van mostrar les seves habilitats en fusió, un ball on s'entremesclen diferents tècniques, com a jazz o funky, va precisar Burguera. Les noies de l'AC Xeresa no ho van tenir gens fàcil, ja que al costat d'elles hi havia uns 200 equips d'altres punts de la península que també aspiraven a estar en el Nacional de maig. Durant els dos dies de competició, les ballarines van aconseguir maravillar al jurat amb les seves demostracions i van obtenir la primera plaça en les categories de 9, 13 i 14-15 anys, a més d'aconseguir un altre primer lloc amb un duo format per dues noies de 13 i 14 anys. Aquesta no és la primera vegada que l'AC Xeresa acudeix a aquest certamen, va indicar Burguera, però sí és la primera ocasió en què els èxits són tan clamorosos: «Mai tots els nostres equips havien aconseguit la primera plaça, així que aquesta vegada l'AC Xeresa estarà totalment representada a Tarragona».
Ara totes les ballarines de Xeresa tenen per davant setmanes d'intens treball, amb la intenció de triomfar a Catalunya, on es veuran les cares amb les primeres de les seves mateixes categories que han van aconseguir la passada en altres tandes. Les noies entrenen tres dies a la setmana, durant una hora. «És una disciplina que requereix dedicació i constància, però aquí totes les ballarines es prenen aquest esport com un hobbie. Aquest és el secret per triomfar», va concloure l'entrenadora de Xeresa.
www.lasprovincias.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada