divendres, 1 d’abril del 2016

Gandia celebra la Setmana de la Lluita Camperola.


L'ajuntament, al costat de sindicats i diverses associacions programen nombroses activitats en defensa de la terra i l'agricultura ecològica

Cartell de la programació de la Setmana de la Lluita Camperola.

Gandia, com ja ha fet la localitat de Potries, es suma a la commemoració de la “Lluita camperola”, que se celebra el proper 17 d'abril, i per a l'ocasió ha programat tot un seguit d'activitats que busquen honrar la memòria dels 19 camperols assassinats a Brasil en 1996 en reclamar el seu accés a la terra.
“La Setmana de la Lluita Camperola” compta amb la col·laboració dels dos grans sindicats agraris valencians, AVA i la Unió de Llauradors, així com de diferents col·lectius de la comarca dedicats a la defensa de la terra i l'agricultura ecològica. Les activitats organitzades per aquests col·lectius i per l'Ajuntament de Gandia comencen demà dissabte amb un taller familiar a càrrec del Col.lectiu l’Esquella, que permetrà conèixer millor el sector de la ramadería. Aquesta activitat tindrà lloc a les 11 hores en la Plaça Rei En Jaume.
Ja dimarts que ve 5 d'abril, a partir de les 19’30 hores, tindrà lloc una xerrada organitzada per l’Associació Valenciana d’Agricultors sobre les ajudes als joves agricultors i la Política Agrària Comuna, una jornada que segons ha avançat la regidor de Polítiques Econòmiques de Gandia, Alícia Izquierdo, resulta de màxim interès atès que la Conselleria d'Agricultura preveu destinar fins a 10 milions d'euros als joves agricultors, la major xifra destinada per l'administració autonòmica a aquest col·lectiu.
La Setmana de la Lluita Camperola prosseguirà el dijous 7 d'abril amb una xerrada que porta per títol “TTIP i agricultura: el camp tancat per defunció”, a càrrec de Sandra Soutto, membre del moviment “No al TTIP Castelló” i Joanma Mesado, secretari tècnic de la Unió de Llauradors. Serà a la Casa de Cultura de Gandia a les 19’30 hores.
El dissabte 9 d'abril hi haurà una degustació i venda de productes locals de proximitat a càrrec de la Sembra i Escola de la Terra a partir de les 12 hores en els jardins de la Casa de la Marquesa.
Per als dies 11 i 12 d'abril, s'ha programat un curs d'agricultura ecològica en els horts socials de Gandia. Per participar d'aquesta activitat, que costa 8 euros, cal inscriure's prèviament cridant al telèfon 96 295 99 50.
Finalment, el dimecres 13 d'abril tindrà lloc la projecció del documental “La Revolució del cabàs”, que comptarà amb els seus autors, Alejandra Mengual i Gonzalo Blanco. Serà a partir de les 19’30 hores a la Casa de Cultura de Gandia.
www.radiogandia.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada