dijous, 2 d’abril del 2015

Un jove psicòleg encapçala una coalició d'EUPV, Verds, ERPV i independents a Xeraco.

Llicenciat en psicologia, especialitzat en psicologia del treball i de professió consultor de recursos humans, aquest jove de vint i sis anys fill de família obrera és també conegut per la seua faceta artística, aconseguint la publicació d’una novel·la de gran repercussió al municipi. A finals de 2012 es va unir a Esquerra Unida per “reivindicar la unitat de l’esquerra com a mètode de transformar la realitat i acabar amb la crisi juntament amb les maldats del neoliberalisme”, en un període en què no hi havia col·lectiu a Xeraco i en què el PP governava en minoria per la falta d’acord entre les forces progressistes de la localitat. A mitjans de l’any 2013 va refundar el col·lectiu d’Esquerra Unida a Xeraco, que va anar creixent adoptant un esperit obert i assambleari i duent a terme diverses iniciatives d’oposició en temes de drets laborals i de medi ambient amb bona repercussió i ressò mediàtic.
“De cara a aquestes eleccions municipals, si una cosa teníem clara els meus companys i companyes i jo era que no podíem ser curts de mires”, declara Iván. “Després de dos anys de treballar incansablement per Xeraco, ens hem adonat que el problema no és de partits, ni de polítics, sinó de formes de fer política. L’actual govern té un estil de treballar efectiu però rutinari, que oblida demandes fonamentals per a la ciutadania actual com mesures de transparència i participació, a més de descuidar aspectes de medi ambient, cura dels animals, polítiques d’igualtat o benestar social.”
En aquest sentit, i tal com el propi Iván manifesta, “no ens podíem tancar en nosaltres mateixos. Esquerra Unida de Xeraco hem apostat sempre per la confluència a l’esquerra del PSOE; en aquest sentit, fins i tot ens vam oferir a Compromís per a presentar-nos en conjunt assumint un programa de mínims en comú, proposta que no va prosperar tot i oferir condicions generoses”.
Descartat aquest suport, EUPV Xeraco començaren un procés d’elaboració programàtica oberta a simpatitzants que va cristal·litzar en el moviment “Canviar Xeraco”, denominació elegida per a la llista que donaria forma a aquesta nova unió ciutadana de forces progressistes que aspira a entrar al govern local per a suplir les seues carències des de dins.
Ja finalitzada, la candidatura encapçalada per Iván s’anomenarà “Canviar Xeraco: Acord ciutadà”, i integrarà els partits Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana en coalició, a més d’incorporar persones de Podemos, PACMA i independents a títol individual.
“Crec que el valor de la nostra candidatura, i la raó per la que atrau tanta gent independent, és que vivim la política amb el cor a la mà. Creguem plenament en el nostre programa i estem plenament convençuts que les persones de Xeraco mereixen una forma més propera i transparent de gestionar, els animals mereixen no ser oblidats i la natura, que es tinga cura d’ella. No busquem altra cosa que treballar per canviar la societat a millor començant pel nostre poble on hem crescut i al que estimem”.
La resta de la llista, que, acord als valors feministes de l’agrupació, serà paritària i en cremallera, serà revelada per complet a la pròxima presentació pública de la candidatura, que tindrà lloc a una dada encara per determinar del present mes.
www.diariserpis.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada