dilluns, 16 de febrer del 2015

Xeraco presenta els comptes de 2014 amb el millor balanç econòmic dels últims anys.

De notable alt es podria considerar la qualificació que ha aconseguit l'Ajuntament de Xeraco durant els últims 16 mesos de govern. Un equip format per Compromís i PSPV que va centrar part del seu pacte en l'estabilitat i governabilitat del municipi i que s'enfronta ara a l'avaluació de resultats econòmics.

“3 són les dades contrastables que decanten la balança a favor de la gestió de l'actual de l'equip de govern, respecte a les xifres que presentava l'anterior govern popular a mitjan legislatura.

– L'obtenció d'un avanç de superàvit de més de 600.000 €.

– La reducció del període de pagament de factures als proveïdors de 8 mesos a tan sols 23 dies.

– Reducció del percentatge del deute de l'Ajuntament del 64% a inicis de legislatura al 53% actual”.

5435-mainXERACOAixí de satisfet i contundent es mostrava l'alcalde, Francesc Serralta, fent balanç de la seva gestió al capdavant del consistori, qui va reconèixer que ha estat una gran labor de l'equip de govern controlar el pressupost, ajustar ingressos a recaptació real, limitar la despesa corrent i, sobretot, dels treballadors de l'Ajuntament que han permès optimitzar el criteri de les decisions polítiques. En aquest sentit, l'avanç del superàvit del pressupost de 2014 podria estar per sobre dels 660.000 €, a l'espera de l'els últims i definitius informes del departament d'Intervenció. També es podrà comptar amb un romanent que facilitarà tenir liquiditat en aquests primers mesos de l'exercici 2015 i no haver de recórrer a operacions de tresoreria. Un altre dels havers que avalen la gestió econòmica municipal és el d'haver reduït el temps en el pagament de factures a proveïdors a tan sol 23 dies i complir amb tots els requisits per sortir, en breu, del Pla d'Ajustos si finalment ho autoritza el Ministeri d'Hisenda. Cal recordar que en 2012, durant el govern del PP, l'Ajuntament es va haver de sotmetre a un Pla de Pagament a Proveïdors. Malgrat la contenció de la despesa corrent que s'ha dut a terme durant 2014, l'Ajuntament de Xeraco ha continuat amb el pla d'inversions previstes, les quals tenen com a objecte el manteniment i millora d'infraestructures municipals, eficiència energètica, turisme i platja i reasfaltat de carrers, executant-se durant aquests dies gràcies al Pla Provincial d'Obra Social de la Diputació.
Segons paraules del primer edil, “l'objectiu és consolidar aquest ritme i sistema de treball per poder destinar major pressupost a ocupació i despesa social prioritaris en aquest moment”. També afegeix que els bons resultats han estat fruit d'una bona gestió i per res s'ha hagut de recórrer a pujar els impostos. Amb aquestes xifres el consistori xeraquer podria rebaixar el nivell de deute aproximadament en un 53% la qual cosa permetria, segons la llei, major marge de maniobra per sol·licitar finançament en cas que es contemplessin futures inversions.
www.saforinformatiu.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada