divendres, 11 de setembre del 2015

La Mancomunitat estrena presidents amb l'objectiu de reincorporar a Gandia.

Ferrandis, Femenía, Reig, Izquierdo, Pérez y Mascarell, ayer en la Mancomunitat. :: lpLa Mancomunitat de Municipis de la Safor està negociant amb el govern de Gandia perquè la Ciutat Ducal torne a l'entitat comarcal al més aviat possible, tal com va informar ahir el president, Gaspar Pérez. De fet, l'organisme ha demanat un ajornament del judici que s'anava a celebrar el 21 de setembre per exigir el pagament del deute i negociar en un clima més assossegat. Pérez finalitza avui el seu mandat i deixa el testimoni al nou govern, on PSPV i Compromís alternaran la presidència. El PP tindrà una vicepresidència. L'acte va tenir lloc a la seu de la Mancomunitat i va reunir a dirigents dels tres partits que estaran al govern. Els nous presidents seran Salvador Femenía, alcalde de l'Alqueria, i Tomàs Ferrandis, alcalde de Xeresa. El primer assumeix el càrrec avui i ho ostentarà fins a 2017. Després del socialista, serà el primer edil de Xeresa qui presideixi l'entitat. En l'equip de govern també estarà l'alcalde d'Almisserà, el popular Pep Mascarell, que es farà càrrec de la primera vicepresidència. Ferrandis i Femenía ocuparan també la segona vicepresidència quan no dirigeisquen l'entitat. El primer serà l'alcalde de Xeresa, des de hui. El repartiment de càrrecs s'ha fet atenent al nombre d'alcaldies de cada formació. En la presentació dels càrrecs van participar dirigents comarcals del PSPV i Compromís, Tere Reig i Pepa Izquierdo, a més de Pérez i els nous presidents i vicepresident. Tots van destacar la voluntat que els 31 municipis de la Safor estiguen representats en l'entitat: «Ens vam sumar al canvi de progrés que s'ha obert en molts ajuntaments, en la Diputació i en la Generalitat i esperem el suport de les administracions superiors per donar tots els serveis possibles als ciutadans», va dir Reig.
Per la seva banda, Izquierdo va indicar que s'obre una nova etapa, «una legislatura històrica», i va destacar el «consens» al que s'ha arribat una vegada més en la Mancumunitat. Pérez va fer també menció a aquest esperit de consens i per això, va assegurar,que després de les eleccions municipals s'iniciaran les converses amb el nou govern de Gandia perquè s'integre en l'entitat. El principal escull perquè la capital de la Safor entre en la Mancomunitat és el deute que arrossega amb l'entitat, més de 800.000 euros. Per aquest motiu, l'organisme va acudir als tribunals per reclamar aquests diners. De fet, ja hi havia data per a una vista. En aquest sentit, i com a gest de bona voluntat, va explicar Pérez, la Mancomunitat ha demanat un «ajornament del judici». Aquest període és de 60 dies, la qual cosa permetrà al nou govern de l'entitat i a l'Ajuntament de Gandia apropar posicions i veure què possibilitats existeixen per liquidar l'impagament. La Ciutat Ducal va eixir de la Mancomunitat durant la passada legislatura, durant el govern del popular Arturo Torró.
D'altra banda, ahir van informar que la Mancomunitat comptarà amb representants de partits independents de sis municipis. Ferrandis i Femenía van indicar que sempre hi haurà un d'ells en les juntes de govern.
www.lasprovincias.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada