dimecres, 29 d’octubre del 2014

Xeresa demana una nova depuradora allunyada del casc urbà.


L'Alcalde de Xeresa ha demanat una segona reunió amb l'Entitat de Sanejament de la Generalitat Valenciana (EPSAR) per tractar la reubicació de la depuradora del municipi després de la visita de setmana passada per part dels tècnics de l'entitat depenent de la Conselleria i que busca la reubicació de la mateixa per evitar les males olors que suporta la població del municipi a causa de la seva proximitat amb el casc urbà.

[Img #16277]Al llarg del 2009, davant la insistència de l'alcalde, Tomás Ferrandis, demanant a Conselleria la construcció d'una nova depuradora més allunyada del casc urbà, la EPSAR va realitzar una inversió en l'actual depuradora ampliant la seva capacitat. No obstant això, des de l'alcaldia, se seguia demanant una inversió per situar la planta en el costat aquest de la carretera, lluny del casc urbà. Les negociacions amb José Juan Morenilla, el gerent de la EPSAR, van finalitzar quan aquest i altres alts càrrecs van passar a ser jutjats per corrupció arran del cas Emarsa i l'entitat va entrar en una nova etapa.
No s'accepta la inversió feta en el 2009 com a excusa.
Ferrandis no accepta “la inversió feta en el 2009 com a excusa per no construir una nova” i considera que “va ser un error per part de la EPSAR i que havia d'haver-se invertit per traslladar la depuradora més lluny del municipi fent-la de major capacitat com hem demandat sempre”. Per aquesta raó, l'alcalde de de Xeresa afirma que seguirà reunint-se amb responsable de la Consellería i de l'empresa per aconseguir l'objectiu de la construcció d'una nova depuradora allunyada del nucli del municipi.
www.gentedelasafor.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada