divendres, 24 de juliol del 2015

Xeresa millorarà l'accessibilitat a la piscina i la informació als usuaris.

Els socorristes aporten idees de millora a la piscina i el govern es compromet a la instal·lació d’un elevador per a discapacitats i la publicació d’informació via APP. La piscina de Xeresa compleix enguany 15 anys. Tot i la gran afluència de gent que té, mai hi ha hagut cap incident.  De fet, la sensació general dels usuaris és de seguretat i higiene.  No obstant, i seguint les recomanacions dels socorristes i de l’empresa encarregada del manteniment, la Regidoria d’ Esports ha encarregat un pla de millora de la piscina per adaptar-la a noves necessitats, homologacions i accessibilitat.
Informació més accessible.
Un dels punt suggerits pels monitors per millorar afecta a la informació que es pot donar l’usuari. Com a iniciativa l’ajuntament publicarà el resultat de les mesures diàries de control de l’aigua, en l’APP Xeresa i que es realitzen dos vegades al dia. Actualment són anotats en un llibre que es guarda al recinte per a les inspeccions de sanitat.  La idea del govern de Compromís és fer publica tota esta informació més la corresponent a seguretat, horaris i indicacions sobre usos mitjançant l’aplicació electrònica APP Xeresa a banda de la cartelleria per a que tots els usuaris disposen d’esta informació des de sa casa mitjançant l’smartphone a banda de poder llegir-la al recinte.
Pla d’accessibilitat.
Un altre aspecte que s’ha posat en marxa i que respon a un compromís electoral de l’actual equip de govern, afecta a la millora de l’accés per a persones amb discapacitat.  Xeresa és un dels municipis que més ha invertit en millorar la mobilitat als seu casc urbà i l’accessibilitat als seus edificis públics. Recordem com a exemple, que fins i tot la cartelleria d’informació turística del municipi està a l’abast de qualsevol persona amb mobilitat reduïda i en Brayle. Es tractaria, doncs d’una tercera fase del pla d’accessibilitat consistent en obres de millora que en els accessos al recinte, vestuaris i dutxes eliminant-ne les barreres arquitectòniques. També des de la Regidoria d’Esports, s’ha fet públic el compromís d’instal·lar un elevador per a persones amb discapacitat. 
Cursos i horaris.
Anualment la regidoria organitza cursos de natació durant els mesos de juliol i agost. De fet, en este mes de juliol, un total de 50 xiquets repartits en 9 grups segons les edats i que en acabar realitzen una exhibició del que han aprés. També els alumnes de l’Escoleta d’Estiu han usat les instal·lacions de les piscines i han pogut gaudir del curs de natació impartits pels monitors municipals. Per part de la regidora s’estudia ampliar els cursos per a adults donada la demanda i la creació de Aquagym.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada