divendres, 29 de novembre del 2013

Xeresa aposta per més ajudes contra l'atur.

L'alcalde informa sobre el Pla d'ocupació Local i el de la Generalitat, que considera fracasat, destina el romanent d'aquest a contractació d'aturats i insta a Generalitat i Diputació a fer el mateix.
L’alcalde de Xeresa va donar compte al plenari del resultat dels dos plans d’ocupació en vigor del municipi. Per una banda el Plan d’Empleo Conjunto iniciativa de la Generalitat Valenciana i per altra banda del Pla Local d’Ocupació inciativa de l’Ajuntament. L’alcalde va voler portar estos dos expedients a plenari per dos raons. En primer lloc per què
“des de Compromís considerem l’ocupació com el principal objectiu” i la segona raó és que tot i que tots els regidors tenen dret a consultar estos expedients, portant-los al plenari “facilitem i ‘convidem ‘ als altres grups a valorar-los”. Respecta al Pla d’Ocupació Local de Xeresa, iniciativa del govern de Compromís i finanançadanomés per l’ajuntament, l’alcalde va presentar un informe amb tot el detall de les gestions i criteris aplicats en les baremacions. La valoració del govern municipal va ser molt positiva ja que en estos moments s’han fet contractes d’un mes de duració a 11 persones del municipi. En canvi la valoració, per part del’alcaldia, no va ser igual per al Pla d’Ocupació Conjunta, inciativa de la Generalitat Valenciana que consistía en l’aportació per part de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament d’una subvenció a parts iguals per a que els empresaris contractaren a persones aturades de llarga duració. En paraules de Tomàs Ferrandis, “este pla és un fracàs més del president Alberto Fabra”. Ferrandis va informar que el passat 20 de novembre va finalitzar el període per a que les empreses interessades presentaren sol·licituds a l’Ajuntament de Xeresa. Només una empresa es va interesar en contractar una persona però que a encara no s’ha realitzat la contractació.
Compromís contra l'atur.
Arran del fracàs del Pla d’Ocupació Conjunta de la Generalitat, el grup municipal de Compromís va presentar al plenari una moció demanant a la Generalitat i a la Diputació que facen el ha fet l’Ajuntament de Xeresa: destinar el romanent positiu del Pla a nous programes per a la contractació de persones aturades per part de les entitats locals, Ajuntaments i Mancomunitats, similars a l’EMCORP.
El Partit Popular es va mostrar contrari a la proposta de l’alcalde de Compromís, i va optar per no votar-la. L’alcalde va explicar que si les tres administracions tenien un compromís per destinar diners a la lluita contra l’atur a Xeresa i el pla fracassa se’ns planteja dos opcions, o destinem els diners a un segon pla, o no fem i arrepleguem els romanents baix el principi de caixa única. Ferrandis va remarcar que en la proposta obligava també a l’Ajuntament a destinar el seu terç a lluita contra l’atur, per tant, “ara sou el PP de Xeresa, el de la Diputació i de la Generaltiat els que s’heu de fer la foto, la nostra ja està feta”.
La proposta va eixir avant amb els vots favorables de la majoria absoluta de Compromís i sense el suport del PP que la va criticar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada